Home Hörlurar Test: Creative SXFI TRIO

Test: Creative SXFI TRIO

by Headsphones.expert

När in ear-lurarna SXFI TRIO från Creative dök upp i recensionshögen trodde jag att det var ett par trådlösa lurar. Alltså inte ett par True Wireless-hörlurar, som helt saknar sladd, utan den andra, “gamla” varianten trådlösa lurar som har sladd mellan höger och vänster hörsnäcka – men ingen sladd till din telefon. När jag plockar upp dem ur lådan så blir jag väldigt förvånad över att det här faktiskt är ett par trådade hörlurar och därmed inte är trådlösa överhuvudtaget. Det är ganska förvånande, med tanken på den hyfsat saftiga prislappen.

foto: senses.se - Creative SXFI TRIO - helbild hörlurarna.
Foto: senses.se

Det som ingår till SXFI TRIO från Creative är en en liten, smidig behållare i gummi som du kan ha dina lurar i och en adapter från USB-C till klassik USB A. That’s it. Jag har ju, som en stor del av befolkningen. en iPhone och den har som bekant inte USB-C (som alla Android har) utan Apples egen anslutning Lightning. Det finns ingen sådan adapter i lådan. Så jag går snabbt in på nätet och besäller hem en USB-C till Lightning-adapter. Så i väntan på att kunna testa lurarna till min telefon så kopplar jag in dem till datorn…

De dyker direkt upp där och går att använda, inga problem här inte. Så jag tänker att jag ska ladda ner appen som ska ha en massa extra funktioner till lurarna. Tji fick jag, den verkar inte finnas till datorn, bara till din telefon. Så jag får snällt vänta tills nästa dag innan jag kan testa dem fullt ut.

foto: senses.se - Creative SXFI TRIO - Närbild öronsnäckorna.
Foto: senses.se

Eftersom hörlurarna ändå funkar till min dator så sätter jag dem i öronen och börjar med att testa dem med lite musik. Jag använder alltid Heart upon my Sleeve av Avicii, just för att den låten har det lugna och det tunga i en och samma melodi. Direkt så känner jag att jag förstår varför prislappen ändå är så hög. Ljudet är kristallklart och och när basen kickar in så är den både djup och behaglig. Lurarna sitter perfekt i mina öron, utan att det känns om de “täpper till” för mycket men på samma gång så isolerar de ljudet på ett bra sätt och fungerar därmed även fint i bullrig miljö. I väntan på adaptern så använder jag SXFI TRIO i ett FaceTime-möte och upplever inga som helst problem att höra de jag pratar med och de hör mig klart och tydligt. Volymkontrollen på sladden är lättillgänglig och inte svår att hitta även om du inte tittar på den.

foto: senses.se - Creative SXFI TRIO - Närbild kontrollern.
Foto: senses.se

Jag ser fram emot att få testa lurarna på telefonen med appen, som skall enligt utsago analysera din hörsel för en ännu bättre upplevelse. Nästa dag ligger den lilla tingesten i brevlådan och jag kopplar snabbt in den och, och, och…

Den fungerar inte. Alls. Telefonen hittar inte hörlurarna. Nu köpte jag en billigare adapter förvisso, men ändå från en respektabel firma och inget skräp. Efter lite snabbt sökande på nätet så blir det klart att jag inte är ensam om det här problemet. Ska man få ut ljud får du hosta upp kosing och köpa en adapter i premium Apple-version. Känns sådär att som iPhone-användare tvingas lägga ännu mer pengar, när hörlurarna redan kostar en slant.

Irriterad så letar jag reda på en vän som har en Android med USB-C och vips så fungerar lurarna direkt. Appen laddas snabbt ned och efter lite trixande är lurarna inställda exakt efter min hörsel. Personligen tycker jag inte skillnaden blev superstor efter allt fixande, men för dig som verkligen tweaka ditt ljud in i minsta detalj så är det nog ändå värt det. Högst upp på kontrollern finns en on knapp som förstärker ljudet ytterligare. Den drar ström från källan den är inkopplad till och därmed är det ingen risk för batteritorsk. Mellan volymknapparna sitter knappen så du kan kontakta assistenten och/eller byta låt, svara i telefon och så vidare.

foto: senses.se - Creative SXFI TRIO - Närbild öronsnäckan i örat.
Foto: senses.se

Sammanfattningsvis så är SXFI TRIO från Creative ett par imponerande in-ear lurar och bland det bästa ljudet jag har hört i ett par in-ear-hörlurar någonsin. Fast när en produkt är mer eller mindre obrukbar till en stor del av marknadens telefoner utan extra tillbehör – som ju bör ingå – så faller tyvärr betyget en hel del. Fodralet proklamerar att denna fungerar till både Android och iOS men det borde finnas en stor varning om att om den ska funka till Apple behövs en extra adapter, som du måste köpa själv. Så betyget blir godkänt – men jag känner inte att jag som drabbad användare helhjärtat kan rekommendera en halv produkt.

Creative Labs försedde oss med recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har aldrig redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid med konsumenten i fokus.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More