Home Hörlurar Test: Turtle Beach – Recon 200 Gen 2

Test: Turtle Beach – Recon 200 Gen 2

by Headsphones.expert

Recon 200 gen 2 från amerikanska Turtle Beach är helt klart bland de billigaste gaming-hörlurarna vi har testat här på senses.se, med ett pris på under 500-lappen. Så jag förväntade mig inga underverk när jag lyfte dem ur lådan. Det jag slås av direkt är att Recon 200 Gen 2 känns ganska lätta och extremt plastiga. Ytfinishen ger ingen indikation på någon särskild ambition, snarare tvärtom. Jag blir snabbt konfunderad när jag inser att det kommit med en laddkabel till hörlurarna. De är ju trådade?

För att citera Roy i Macken“den går på batteri också kan man säga!” – för det är sant. Recon 200 Gen 2 har 12 timmars batteritid och när lurarna är laddade så förstärker de signalen de får (lite som Blue Microphones Sadie alltså). Det vill säga enligt tillverkaren. Reglaget har tre lägen, PS, OFF och XBOX. Jag börjar med att testa dem till Xbox One, med lite Halo Infinite.

Ljudet i lurarna i avstängt läge är helt okej; det är klart, rent och har en ganska skön men tillbakadragen bas. Jag klickar över lurarna till Xbox-läget och direkt märker jag… Absolut ingen skillnad. Det låter precis likadant. Konfunderad slår jag över knappen till PS-läget och nu hör jag en liten liten skillnad i ljudet, men inget som kan komma och kallas “förstärkt signal”. Ljudbilden känns även väldigt klaustrofobisk och det finns ingen rumskänsla i den alls, oavsett inställning.

Foto: Senses.se - Turtle Beach - Recon 200 gen 2 - Närbild reglage
Foto: Senses.se

Jag började nästan fundera på om jag hade fått ett par lurar som var trasiga, men efter en snabb Google-sökning så verkar det som att fler än jag tycker samma sak. Jag vrider nu ned micken för att kunna köra lite online. Jag spelar med en vän som knappt hör mig på andra sidan. Jag får ta av mig lurarna och snackar rakt in i micken för att han ska höra mig ordentligt. Detta beror troligen på att mick-armen är väldigt kort och kommer därmed väldigt långt ifrån munnen. Att kunna höra varandra i strid är ju A och O i gaming.

Foto: Senses.se - Turtle Beach - Recon 200 gen 2 - Närbild Mick.
Foto: Senses.se

Det finns både ett volym-reglage och ett reglage för mick monitoring, det vill säga att du får feedback och hör dig själv om du ligger för högt i volym. Det är ett välkommet plus, då många som spelar onlinespel ofta blir väldigt högljudda och det skär i medspelarnas öron. Det som är förbryllande dock är att även när volymen var på max så hade folk svårt att höra mig. Ett plus är förvisso samtidigt att du behöver inte vika micken hela vägen tillbaka för att den ska stängas av utan det finns ett mellanläge.

Sammanfattningsvis så är Recon 200 gen 2 från Turtle Beach verkligen ett par väldigt basic hörlurar, som sitter skönt på huvudet även vid lite längre spelsessioner. Det som är konfunderande för mig – fortfarande – är den så kallade “förstärkningen”, som nästan bara känns som ett missvisande säljargument. Så betyget blir precis rakt i mitten då dessa lurr ändå är prisvärda med sin sköna komfort och helt okej ljud för prislappen.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More